Ammatilliset vaihto-ohjelmat

Yleistä Vaihto-ohjelmaan (video) voi hakea, kun on tehnyt asiakastyötä vähintään kolme vuotta ammattitutkinnon jälkeen. Ohjelmat ovat monitahoisia kokonaisuuksia (video), jotka koostuvat tutustumisesta omaan ammattialaan ja kohdemaan kulttuuriin sekä vuorovaikutuksesta kansainvälisessä ryhmässä ammattilaisten ja yksittäisten ihmisten kesken. Ohjelmien pituus vaihtelee maittain kestäen tavallisesti kahdesta kuuteen viikkoon. Kielitilanteesta johtuen varsinaiseen työntekoon osallistuminen ei ole aina mahdollista, jolloin kenttäjakso koostuu lähinnä vierailuista työpaikoille ja kollegoiden työn seuraamisista. Vaihto-ohjelmissa on ainutlaatuinen mahdollisuus perehtyä kohdemaan arkielämään, koska osallistujat asuvat ohjelman aikana (tai osan siitä) tavallisissa yksityisperheissä. Osallistumismaksut vaihtelevat maittain, eikä niihin sisälly vakuutuksia tai matkoja kohdemaahan. Vaihtoehdot CIF in Finland toimii yhteistyössä CIF:in jäsenjärjestöjen ja CIPUSA:n kanssa, joista seuraavat maat järjestävät vaihto-ohjelmaa vuosittain/joka toinen vuosi.

Euroopassa Baltian maat (tällä hetkellä Viro), Hollanti, Kreikka, Italia/Slovenia, Itävalta, Norja, Ranska, Ruotsi, Saksa, Skotlanti, Sveitsi, Turkki ja Venäjä Lähi-idässä Israel Aasiassa Intia, Japani, Nepal ja Taiwan Afrikassa Kenia  Etelä-Amerikassa Argentiina Pohjois-Amerikassa CIPUSA Tyynellä valtamerellä Australia ja Aotearoa/Uusi-Seelanti. Maissa, joissa ei ole paikallisjärjestöä, yhteistyö tapahtuu paikallisten kontakti-ihmisten kanssa.

CIPUSA pidemmistä vähintään  kolmen kuukauden ohjelmista kiinnostuneet voivat hakea Mid-Career Professional Development Grantia Tiedustelut info(at)ciffinland.org. CIF Finland esite. 2020 Hakutietoja kohteittain

Anita Kytökangas ja Mirella Saari, s-posti: info(at)ciffinland.org erityisesti CIPUSA: Merja Niemelä, s-posti: info(at)ciffinland.org

Tiedostot PEPs 2020 esitteet ja hakuajat. Hakulomake vaihto-ohjelmaan linkki Täytä ja lähetä hakemuksesi hyvissä ajoin: info@ciffinland.org Tämän jälkeen sinut haastatellaan ja haastattelija kirjoittaa suosituksen, joka lähetetään hakemuksesi kanssa kohdemaan CIF-järjestölle. Osallistujilta odotetaan aktiivista osallistumista CIF:n toimintaan kotiinpaluun jälkeen.

jasentietolomake

CIF jäsenmatka Kirgiisiaan elokuussa 2008

Arikkeli Kirgiisian matkasta WN March 2009 (PDF) sivut 9-11. Gulaselin raportti (Power point esitys)

Print This Page Print This Page

CIF Conference 2009 in Finland

Links

About us